Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan készül?

ISMERD MEG TE IS RUHÁD TÖRTÉNETÉT

 

A Lise.the.brand ruhák megtervezésétől a weboldalra jutásig egy hosszú, gondosan megtervezett út vezet. 

 

Inspirálódás / Tervezés

Mindig is inspiráltak azok a múltszázad elején készült képek, amelyeken mai szemmel is feltűnően csinosnak mondható ruhadarabok láthatók. Olyan ruhák, amelyek évtizedek múlva sem veszítenek a vonzerejükből. Nem az aktuális trend, hanem a bennük rejlő érzékiség, stílus az, ami vonzza a tekintetet. Minden kollekciónál ezt az elvet követem és igyekszem mindig önazonos maradni.


Anyagbeszerzés

A tervek megszületése után a következő feladat az anyagok kiválasztása. Nagyon sok szempontot figyelembe kell venni, amikor egy adott ruhához anyagot választunk. Nem szabad szem elől téveszteni, hogy mi a célja a ruhának, hol lesz viselve, milyen a fazon, és ennek tudatában kell kiválasztani a megfelelő alapot. Bármilyen anyagról is legyen szó, nálam elsődleges szempont, hogy kizárólag prémium minőségű alapanyagokkal dolgozzunk! Fontosnak tartom, hogy vásárlóim a ruháimat viselve még vonzóbbnak érezzék magukat és közben élvezzék az életet. Küldetésemnek érzem, hogy a divatipar ökolábnyomát minőségi, fenntartható ruhadarabokkal csökkentsük. Hazai tervezésű ruhák vásárlásával Te is hozzájárulsz, hogy jobb hely legyen a bolygónk.


Szabásminta készítés / Szériázás

A szabásminták elkészítése egy hosszabb, precizitást igénylő része a folyamatnak. Az anyag tulajdonságait megismerve határozzuk meg az öltöztetési bőséget, a horizontális és vertikális mértéket. A legnagyobb kihívás szériázás során merül fel, amikor az eredeti darabot a legtöbb méretre lemodellezzük. A szabásminták szériázása lehetővé teszi, hogy a ruha stílusa és illeszkedése minden méretben és testalkaton tökéletes legyen. Pl. egy nadrág minden méretben megtartsa eredeti tartását, alakját, rendeltetését.

Szabásmintáink a standard mérettáblázat alapján készülnek. Teljes mértékben megfelelnek az európai méretezésnek. Tervezéskor az átlag női testmagasságot ~ 168 cm vesszük figyelembe. Természetesen ennél a résznél külön ügyeltem arra, hogy vásárlóim igénye álljon középpontban, éppen ezért magasságból kifolyólag egyénileg tudunk a nadrágok, ruhák hosszán módosítani. Ezt az igényt rendelésnél megjegyzésben tudod felénk jelezni. :) 

 

Varrás

A ruhák varrása egytől-egyik Magyarországon történik. Nem szalag mellett tömegcikkek, hanem pontos, precíz kezek munkájával remekművek születnek. A ruháknak egyediségét adja, hogy limitált darabszámban készülnek. Garantáltan kisebb az esélye, hogy szembe találkozunk az utcán a ruhánkkal, mint egy fast fashion márkánál vásárolt darabbal. Minden ruhánk egyedi, pont mint viselőik is! 


Próba

A próba a kedvencem részem az egész folyamatban. Az a pillanat, amikor a papírra vetett tervből kész ruha lesz. Ettől felemelőbb érzés nincs, amikor a gondolatban megfogant ötletekből, tervekből megszületik a remekmű. A pórba során ellenőrzünk minden cm-t, méretet és ha kell finomítunk az apró részleteken, hogy a végeredmény teljesen tökéletes legyen. 


Fotózás

Amikor elkészül az aktuális szezon összes darabja, kitűzünk egy napot, amikor a fotózás megtörténik. A fotózás mindig nagyszerű hangulatban zajlik. Igyekszem olyan modellekkel együtt dolgozni, akik teljes mértékben tudnak azonosulni a márkával, és ugyanazt az elvet vallják, mint a brand is.
 

Termékek feltöltése 

A munkafolyamat utolsó pillanatai amikor már tűkön ülök, hogy a kész képeket megkapjam és feltöltsük a webshopra. :D 

Innen már csak arra várnak a ruhák, hogy felejthetetlen emlékekkel töltsék meg a minden napjaid!

 

Nézd meg legújabb kollekciómat és válogass szebbnél-szebb designer termékek közül! Garantáltan megtalálod a stílusodnak megfelelőt! :)

 

Szeretettel, Varga Liza